Lad os skabe et godt foreningsliv

Lad os skabe et godt foreningsliv er et foredrag om børn, der tager udgangspunkt i mine 24 års erfaring med foreningslivet.

Booking

Lad os skabe et godt foreningsliv

Lad os skabe et godt foreningsliv er et foredrag om børn, der tager udgangspunkt i mine 24 års erfaring med foreningslivet. Det giver et indblik i de udfordringer, vi møder med de mennesker, som kommer i foreningerne i dag.

Det er svært at drive forening i moderne tider. Folk er blevet sig selv nærmest og har svært ved at binde sig. Folk har en shopper-mentalitet, hvor de vader ind i foreningerne og behandler dem som et supermarked. De tager det, de gerne vil have og efterlader resten. Foreningen er ikke længere det helt nødvendige mødested og input til vores liv. Folk har for mange tilbud. Det leder mig til følgende spørgsmål:

  • Hvordan engagerer vi os selv og hinanden og skaber et fællesskab, hvor folk vil være med til at yde og ikke kun at nyde?
  • Og skal vi eventuelt tvinge dem til det?

Foreningen er essentiel for fællesskabet

Foreningen er nemlig essentiel for udviklingen af vores sociale kompetencer og for vores livsglæde. Det skal vi gøre foreningens medlemmer bevidste om. Foreningen eksisterer jo kun, hvis folk leverer en indsats – hvis alle hjælper til. 

Foredraget handler i bund og grund om at hjælpe foreninger med at skabe et fællesskab, hvor alle hjælper til og alle kan høste fordelene af samarbejdet.

Du kan booke et foredrag med mig eller kontakte mig angående mine foredrag på kontaktformularen fornede.